de tv van willemijn


30-11-2009
in 'het journaal'(nos) vanavond zowel het proces tegen demjanjuk als het zwitserse minarettenverbod. we zijn lekker opgeschoten in 70 jaar.
29-11-2009
haagse voetbalsupporters zijn zo nu en dan misschien wat onstuimig, maar ze hebben wel humor! deze beelden in 'studio sport'(nos) van een spandoek bij ado den haag - feyenoord spreken voor zich.
26-11-2009
laten we eerlijk zijn, we kijken allemaal graag naar 'ik vertrek'(tros) omdat we weten dat er meestal niks terecht komt van alle mooie plannen. en dat is prima, niks mis met een beetje leedvermaak... maar duimend voor de tv zitten, hardop wensend dat de hoofdpersonen zullen worden verslonden door een bende woedende inboorlingen, dat kan niet de bedoeling zijn. toch?
25-11-2009
"een goeie arbiter is streng. of het nou mijn vriend is of niet: ik ben de baas op het veld." in 'man bijt hond'(vrt) een item over jonge jongens die er nu eens niet van dromen om topvoetballer te worden, maar die later als ze groot zijn niets liever willen worden dan scheidsrechter. het had iets aandoenlijks. en tegelijk ook iets onheilspellends.
23-11-2009
"eigenlijk is het ontzettend genant, om je idolen na te doen" even een helder moment van aaf brandt corstius, die zich toch door claudia de breij had laten verleiden om samen - blind van adoratie - theo en thea na te spelen in 'claudia op vrijdag'(vara). nou ja, claudia had koorts. en aaf was hoogzwanger. laten we het daar maar op houden.
22-11-2009
"die lach staat op de autocue" zei jeroen van koningsbrugge over zijn 'ik hou van holland'(rtl4) collega. het was een grapje, maar je geloofde het meteen.
21-11-2009
eindelijk winnen we weer eens het songfestival! het 'junior songfestival'(avro) namelijk, met ralf. ondanks televoting en heel veel balkanlanden... het kan dus wel, grote mensen!
20-11-2009
in de 'tv show'(tros) vertelt tommy hilfiger dat hij niks fijner vindt dan thuis een beetje aan te rommelen. in zijn ouwe kloffie natuurlijk. wat denken al die rijke sterren toch: dat we dat sympathiek van ze vinden? dat we het geloven...?
19-11-2009
hadden ze niet meteen kunnen zeggen dat ze op zoek waren naar een belezen intellectueel? dat had ons hier een hoop gedoe bespaard.
18-11-2009
"ik kan het niet frenk, naar haar toe gaan. als ik het zou doen, dan doe ik mezelf nog veel meer pijn..." kan dat? nog meer pijn dan al zichtbaar en voelbaar werd in 'verloren band'(ncrv), de documentaire van frenk van der linden over het hoe en waarom van de scheiding van zijn ouders 40 jaar geleden? adembenemend.
16-11-2009
volgens de nicaraguaanse president ortega is hans van baalen een "hollandse piraat en een schurk". niet zo aardig van meneer ortega, maar hansje heeft het er wel een beetje zelf naar gemaakt...
14-11-2009
zappend langs 'king kong lives'(rtl7), vraag je je dan ineens af hoe het toch met bokito zou zijn. of hij nu bijvoorbeeld ook zit te kijken...
12-11-2009
de hitsige hotshot uit 'america's next top model'(rtl lounge) vergeet dat hij ook een microfoontje draagt. geilheid maakt meer kapot dan je lief is.
11-11-2009
rob oudkerk betoogde in 'de wereld draait door'(vara) dat huisartsen niet klakkeloos de richtlijnen van ab klink moeten volgen. maar dat klink wel gelijk heeft, en ze dus goed naar hem moeten luisteren. bedankt rob, daar hebben we wat aan. (wel flauw dat matthijs niet had gezegd dat er iets op zijn kin zat)
09-11-2009
hola! dat is nog eens wat anders dan "hmm, i'm worrieeeeeeed..." daar won binnen tim gunn van 'project runway'(rtl5) de valse nicht het toch even van de vaderfiguur.
08-11-2009
het antwoord op de vraag 'wie is di-rect?'(bnn) is.... marcel!!! en dus niet sven, zoals we verwachtten. en daarom is dit de terechte uitkomst van een verrassend en ontzettend leuk programma.
08-11-2009
als je echt heel erg graag wilt weten hoe zwaar (of niet) sommige bn'ers zijn geschapen, dan zou dat een reden kunnen zijn om naar 'hole in the wall'(sbs6) te kijken. maar anders...?
06-11-2009
hanneke groenteman las in 'de wereld draait door'(vara) voor uit haar nieuwe boekje. en dat deed ze zo mooi... haar kleinkinderen boffen maar met zo'n oma.
04-11-2009
in 'nova'(vara/nps/nos) maakt white-house-watcher david corn de balans op na een jaar obama. we nemen maar aan dat het complimenteus is bedoeld.
03-11-2009
soms heb je 's avonds laat ook wel eens geen zin in snedige discussies over de waan van de dag. zo fijn dat er dan ook nog dave letterman is met de 'late show'(het gesprek), vol tijdloze onzin...
02-11-2009
het is stil op straat. al vijf jaar.
01-11-2009
"deze diender blijkt een wildplasser..." 'peter r. de vries'(sbs6) liet ook zien hoe "wetshandhavers" die zojuist "gewone burgers" hadden staan flitsen, op weg naar huis zelf alle verkeersregels aan hun laars lapten. stuitend.
het lijstje van willemijn - Peter Jan Rens Late Night
eerste aflevering
- The Sopranos
Amour Fou, episode 37 (en de rest)
- Laat de Leeuw
Robert ten Brink en Paul de Leeuw gaan als Sint en Piet op bezoek in een bejaardenhuis en op een basisschool
- Oprah
Oprah's Favourite Things 2004, Tribute to Teachers
- NOS
debat tussen Fortuyn, Melkert, Dijkstal en Rosenmƶller na de gemeenteraadsverkiezingen op 6 maart 2002 - Footballer's Wives
alle afleveringen
- Studio Sport
Ronald de Boer huilt voor de camera van als Ajax wint van Grasshoppers
- Seinfeld
afl. The Comeback (en de rest)
- Big Brother 1
overgeblevenen Ruud en Willem zitten in bubbelbad in de tuin, terwijl te horen is dat publiek van buiten het hek schreeuwt dat Willem een verrader is
- 24
derde serie
- BBC
documentaire "Are you watching, Jimmy Hill?" - Nova
Charles Groenhuijsen interviewt Arjen Ederveen n.a.v. Nipkow Schijf voor '30 Minuten'
- Ali G.
Funkyzeit mit Bruno, afl. waarin Bruno als model weet door te dringen op de catwalk van Duitse modeontwerper
- Peter R. de Vries
afl. waarin malafide hovenier in de val wordt gelokt
- Tegenlicht
Felix Rottenberg ontvangt Geert Mak, Afshin Ellian en Kees Beekmans
- Jensen
aflevering met de 'Battle of the Bassies'
- Studio Sport
persconferentie van Louis van Gaal waarin hij vraagt: "Ben ik nou zo slim, of ben jij nou zo dom?"
- De Boodschappenbeurs
"Uw kat heeft, net als u, ook wel eens trek in een lekker tussendoortje"
- Lang Leve de Vereniging
Harmonie St. Michaƫl viert gala-avond met gastoptreden van operettester Marco Bakker ("Sorry voor de hoed")


zoeken bij willemijn
het adres van willemijn