31-01-2013
als je henk krol zo lekker pittig bezig ziet bij 'pauw&witteman'(vara) krijg je bijna zin om oud te zijn. bijna.
29-01-2013
als al je onderdanen, onder wie ook verstokte republikeinen, zeggen dat ze je bewonderen, van je houden zelfs, dan heb je het goed gedaan. leve de koningin, hoezee, hoezee, hoezee!
27-01-2013
michael palin vroeg aan de waarzegger of engeland het wk ooit nog gaat winnen, een leuk moment.
maar daarmee hadden we het wel gehad. want verder komt 'brazil with michael palin'(vpro) niet boven het niveau van het gemiddelde gesponsorde reisprogrammaatje uit. jammer.
overigens was het antwoord van de goden: nee. ook jammer.
26-01-2013
"er komt een dooiaanval aan. twee zelfs. en die van zondag zou wel eens succesvol kunnen zijn."

je vraagt je af wie erachter zit.
achter al die stomme nieuwe woorden zoals dooiaanval en motsneeuw.
iemand bij het knmi die heel graag het woord van het jaar wil verzinnen?
23-01-2013
"mensen vroegen vaak: wil je zelf dan niet op tv? maar dit is het mooiste vak dat er is!"

achter elke tv-ster staan mensen die de ster laten stralen. voor die mensen heeft ellen blazer, direct of indirect, veel betekend. en dus ook voor veel sterren. en voor heel veel kijkers.
dank je wel ellen.
21-01-2013
na 8 jaar van de levenslange straf voor de moord op zijn vrouw te hebben uitgezeten, krijgt michael peterson, die altijd heeft volgehouden onschuldig te zijn, te horen dat zijn proces wordt overgedaan.
gebleken is dat de belangrijste getuige-deskundige een knoeier was, ten faveure van de aanklagers.
'the staircase 2'(vpro) is een aangrijpend vervolg op de bloedstollende eerste serie...
19-01-2013
chapeau voor 'boulevard'(rtl4): zelfs uit een feijenoorder weten ze boeiende informatie te halen.
16-01-2013
ontroerend item in 'het journaal'(nos) over israeliers en iraniers die verklaren elkaar niet te haten.
het is wel de vraag of het liefde voor israel of heimwee naar de de sjah is die deze twee schatjes drijft.
of hun ouders.
10-01-2013
"oh kijk... daar is ze!! jeetje, wat lang geleden he...?"

huh, jaap jongbloed zei toch net dat de meiden vriendinnen voor het leven waren gebleven?
nou ja, manuela kemp leek in elk geval oprecht blij 'het mooiste meisje van de klas'(tros) weer te zien.
10-01-2013
"vooraf had ik bedacht dat, als ik moest kiezen voor een drukke of een stille, ik de rustige zou nemen."

boer christiaan heeft het over vrouwen in deze eerste aflevering van 'de speld in de hooiberg'(sbs6).
het goede aan deze schaamteloze rip-off van 'boer zoekt vrouw' is dat je ineens weer snapt waarom het origineel bij de publieke omroep hoort. en dit treurige aftreksel heel erg bij sbs6.
06-01-2013
misschien hebben we op 4 januari al wel de mooiste tv-stilte van 2013 gezien.

het is de reactie van bram moszkowicz op beelden van hemzelf en eva jinek in gelukkiger tijden.
mooie aflevering van '5 jaar later'(ntr)! niet alleen dankzij de stilte, maar zeker ook dankzij het gesprek.
03-01-2013
"peter koelewijn stond heel, heel hoog bij mij in aanzien.... hij is wel een paar treetjes gezakt"

jemig, wat is ali b. aardig.
de sikkeneurige, zelfingenomen, niet voor nieuwe muziek openstaande has-been weigert 'kom van dat dak af' te zingen, als hij daartoe vrolijk wordt uitgedaagd.
ook laat hij weten nooit zelf op een dak te gaan staan. dat is misschien wel zo verstandig.