de tv van willemijn


30-04-2007
welke twee gasten hadden er op het laatste moment afgebeld voor `knevel & van den brink`(eo)...? welke twee gasten hadden er op het laatste moment afgebeld voor `knevel & van den brink`(eo)...?
29-04-2007
"ja hoor, acht biertjes en drie wodka spraaait". ronald koeman wist precies wat hij had gedronken toen hij rond half 11 vanuit eindhoven live bij `studio voetbal`(nos) in de uitzending kwam. en hij was niet dronken. wel kampioen. vakmanschap en echte liefde! `studio sport`(nos) had geen wedstrijdbeelden, maar wist desondanks met eigen materiaal van buiten de stadions, wat plaatjes van google earth, een paar foto`s van persbureaus en... het onvolprezen geluid van `langs de lijn` een samenvatting te maken, die vele malen meeslepender was dan het warrige knip- en plakwerk van tien. "ja hoor, acht biertjes en drie wodka spraaait". ronald koeman wist precies wat hij had gedronken toen hij rond half 11 vanuit eindhoven live bij `studio voetbal`(nos) in de uitzending kwam. en hij was niet dronken. wel kampioen. vakmanschap en echte liefde! `studio sport`(nos) had geen wedstrijdbeelden, maar wist desondanks met eigen materiaal van buiten de stadions, wat plaatjes van google earth, een paar foto`s van persbureaus en... het onvolprezen geluid van `langs de lijn` een samenvatting te maken, die vele malen meeslepender was dan het warrige knip- en plakwerk van tien.
28-04-2007
ritueel dansen met allochtonen... sinds drie weken is er `het nieuwe lagerhuis`(vara), een vrolijke mix van ingestudeerde one-liners, obligate applausjes, en voorspelbaar boe-geroep. dan toch maar liever sterren of ijs. ritueel dansen met allochtonen... sinds drie weken is er `het nieuwe lagerhuis`(vara), een vrolijke mix van ingestudeerde one-liners, obligate applausjes, en voorspelbaar boe-geroep. dan toch maar liever sterren of ijs.
26-04-2007
de hema is er helemaal klaar voor! en `4 in het land`(rtl4) ook. de hema is er helemaal klaar voor! en `4 in het land`(rtl4) ook.
25-04-2007
tyra banks heeft veel naar oprah gekeken (terecht!), en toen gedacht: "dat kan ik ook"(onterecht!) toch komen er bij `tyra`(net5) soms uitermate boeiende onderwerpen voorbij. tyra banks heeft veel naar oprah gekeken (terecht!), en toen gedacht: "dat kan ik ook"(onterecht!) toch komen er bij `tyra`(net5) soms uitermate boeiende onderwerpen voorbij.
24-04-2007
was dat nou paul de leeuw vanavond bij `pauw&witteman`(vara)? met een nieuw typetje? nee mensen, het was thijs van leer zelf. en die is lang niet zo grappig. (en veeeeeel dikker...) was dat nou paul de leeuw vanavond bij `pauw&witteman`(vara)? met een nieuw typetje? nee mensen, het was thijs van leer zelf. en die is lang niet zo grappig. (en veeeeeel dikker...)
23-04-2007
als `knevel & van den brink`(eo) net zo knotsgek wordt als de promo, dan gaan we wat beleven de komende zes weken! 60 jaar johan cruijff in een notendop. toen jc in 1983 bij feyenoord(!) ging voetballen wist hij te bedingen dat het standaard rookverbod in zijn contract werd omgezet in de afspraak dat hij "zo min mogelijk zou roken" hoogtepuntje in `holland sport`(vpro) op een bijzonder leuke tv-avond op 3 over onze eigenzinnige held. als `knevel & van den brink`(eo) net zo knotsgek wordt als de promo, dan gaan we wat beleven de komende zes weken! 60 jaar johan cruijff in een notendop. toen jc in 1983 bij feyenoord(!) ging voetballen wist hij te bedingen dat het standaard rookverbod in zijn contract werd omgezet in de afspraak dat hij "zo min mogelijk zou roken" hoogtepuntje in `holland sport`(vpro) op een bijzonder leuke tv-avond op 3 over onze eigenzinnige held.
22-04-2007
wie het lekker vindt om door grote groepen mannen smachtend te worden aangekeken, en dat bijna twee uur non-stop, die had vandaag met een radiootje op de tribune moeten zitten. wie het lekker vindt om door grote groepen mannen smachtend te worden aangekeken, en dat bijna twee uur non-stop, die had vandaag met een radiootje op de tribune moeten zitten.
21-04-2007
"godskolere wat is het hier koud. ze hadden beter bridget en anita witzier hier neer kunnen zetten!" zo af en toe komt er in `joling & gordon over de vloer`(tien) toch wel eens een echt goede grap voorbij. "godskolere wat is het hier koud. ze hadden beter bridget en anita witzier hier neer kunnen zetten!" zo af en toe komt er in `joling & gordon over de vloer`(tien) toch wel eens een echt goede grap voorbij.
20-04-2007
een typisch geval van ongelukkige timing. op de dag dat in afghanistan de eerste nederlandse miltair sneuvelde organiseerde de luchtmacht, om nieuw personeel te werven, een race tussen een formule 1 wagen en een f-16. schrale troost: de f-16 won. een typisch geval van ongelukkige timing. op de dag dat in afghanistan de eerste nederlandse miltair sneuvelde organiseerde de luchtmacht, om nieuw personeel te werven, een race tussen een formule 1 wagen en een f-16. schrale troost: de f-16 won.
19-04-2007
"een showgirl houdt altijd haar broekje aan" aldus monique sluyter, die deze dame afkeurde bij de showgirlverkiezing van `check je factor`(nox/tien), omdat ze kennelijk ineens een opvatting over smaak en wansmaak blijkt te hebben. bij nox hebben ze daar geen last van. "een showgirl houdt altijd haar broekje aan" aldus monique sluyter, die deze dame afkeurde bij de showgirlverkiezing van `check je factor`(nox/tien), omdat ze kennelijk ineens een opvatting over smaak en wansmaak blijkt te hebben. bij nox hebben ze daar geen last van.
18-04-2007
in `de wereld draait door`(vara) wordt duidelijk waarom we lang niets van hem hebben gehoord: bokser raymond joval blijkt een heilige te zijn geworden! in `de wereld draait door`(vara) wordt duidelijk waarom we lang niets van hem hebben gehoord: bokser raymond joval blijkt een heilige te zijn geworden!
18-04-2007
twee dappere dodo's. prem redhakishun dook voor `premtime`(nps) een week lang onder in de utrechtse wijk overvecht om zelf mee te maken hoe een groep hele jonge ettertjes de boel daar verziekt. john reindertsen runt in dezelfde wijk een garagebedrijf waar hij deze `teringlijers` de kans geeft om een vak te leren. omdat hij ze een perspectief wil bieden. twee dappere dodo's. prem redhakishun dook voor `premtime`(nps) een week lang onder in de utrechtse wijk overvecht om zelf mee te maken hoe een groep hele jonge ettertjes de boel daar verziekt. john reindertsen runt in dezelfde wijk een garagebedrijf waar hij deze `teringlijers` de kans geeft om een vak te leren. omdat hij ze een perspectief wil bieden.
17-04-2007
"als je jan smit niet draait, dan ben je - ik heb er maar 1 woord voor - een grote lul". manager jaap buijs maakt van zijn hart geen moordkuil als `shownieuws`(sbs6) hem vraagt naar zijn mening over radiozender 100%nl waar het verboden is om jan smit te draaien. zandzakken voor de deur jongens...! "als je jan smit niet draait, dan ben je - ik heb er maar 1 woord voor - een grote lul". manager jaap buijs maakt van zijn hart geen moordkuil als `shownieuws`(sbs6) hem vraagt naar zijn mening over radiozender 100%nl waar het verboden is om jan smit te draaien. zandzakken voor de deur jongens...!
16-04-2007
"look! a note from elvis...!" het op mysterieuze wijze in de gang gelande propje papier blijkt inderdaad afkomstig van the king zelf. het betreft een verjaardagswens voor gil elmalih, ook wel bekend als `the elvis from jerusalem`. `blue suede jew`(bbc two) lost de verwachtingen van de titel helemaal in: meesterlijke documentaire! "look! a note from elvis...!" het op mysterieuze wijze in de gang gelande propje papier blijkt inderdaad afkomstig van the king zelf. het betreft een verjaardagswens voor gil elmalih, ook wel bekend als `the elvis from jerusalem`. `blue suede jew`(bbc two) lost de verwachtingen van de titel helemaal in: meesterlijke documentaire!
16-04-2007
heerlijke dagen waren het, en dat is de waarheid. inconvenient or not. `just the two of us`(tien) is gewoon een ontzettend leuk programma. er wordt geweldig in gezongen, het enthousiasme spat er van af, en - heel apart - de jury is niet wreed, maar bemoedigend en ter zake kundig! heerlijke dagen waren het, en dat is de waarheid. inconvenient or not. `just the two of us`(tien) is gewoon een ontzettend leuk programma. er wordt geweldig in gezongen, het enthousiasme spat er van af, en - heel apart - de jury is niet wreed, maar bemoedigend en ter zake kundig!
15-04-2007
"ik kan bijna niet meer lullen gewoon... oooh!" froukje de both houdt het niet droog bij `de lama`s`(bnn), want de lama`s, dat is humor. en froukje is gek op humor. wie niet? "ik kan bijna niet meer lullen gewoon... oooh!" froukje de both houdt het niet droog bij `de lama`s`(bnn), want de lama`s, dat is humor. en froukje is gek op humor. wie niet?
14-04-2007
henk jan smits is vast zo iemand die zegt dat hij het niet erg vindt om belachelijk gemaakt te worden, dat je je pas zorgen moet gaan maken als "ze niet meer over je lullen". als dat zo is, dan heeft hij vanavond `mooi!weerdeleeuw`(vara) niet gezien. henk jan smits is vast zo iemand die zegt dat hij het niet erg vindt om belachelijk gemaakt te worden, dat je je pas zorgen moet gaan maken als "ze niet meer over je lullen". als dat zo is, dan heeft hij vanavond `mooi!weerdeleeuw`(vara) niet gezien.
13-04-2007
"hilbrand, het was een topavond, maar nu zit je in de sing off..." "jody, het is nog steeds een topavond!" in `so you wanna be a popstar`(sbs6) praat interviewer jody bernal na met zanger hilbrand nawijn. en iedereen doet of het normaal is. "hilbrand, het was een topavond, maar nu zit je in de sing off..." "jody, het is nog steeds een topavond!" in `so you wanna be a popstar`(sbs6) praat interviewer jody bernal na met zanger hilbrand nawijn. en iedereen doet of het normaal is.
12-04-2007
duitser worden ze niet gemaakt. dieter bohlen zat bij `jonannes b. kerner`(zdf) heel erg tevreden met zichzelf te wezen. en geef hem eens ongelijk: tegenwoordig een succesvol producer en ooit de helft van modern talking... tol! duitser worden ze niet gemaakt. dieter bohlen zat bij `jonannes b. kerner`(zdf) heel erg tevreden met zichzelf te wezen. en geef hem eens ongelijk: tegenwoordig een succesvol producer en ooit de helft van modern talking... tol!
11-04-2007
"... we hebben dit keer goed in de organisatie gespeeld." toch knap hoe ronald koeman er nog een optimistisch geluid uit weet te persen, na de kansloze uitschakeling van peejevee in de champions league. dat doet ie dan wel weer goed. "... we hebben dit keer goed in de organisatie gespeeld." toch knap hoe ronald koeman er nog een optimistisch geluid uit weet te persen, na de kansloze uitschakeling van peejevee in de champions league. dat doet ie dan wel weer goed.
11-04-2007
"suburban shootout"(canvas) is een bizarre britse mix van desperate housewives, pulp fiction en keeping up appearances. zwaar over de top, maar goed gespeeld en heel geestig. om een idee te krijgen: "in little stempington, the women don`t kill the time - they kill each other" "suburban shootout"(canvas) is een bizarre britse mix van desperate housewives, pulp fiction en keeping up appearances. zwaar over de top, maar goed gespeeld en heel geestig. om een idee te krijgen: "in little stempington, the women don`t kill the time - they kill each other"
08-04-2007
`crucify me`(canvas) is het egodocument van een schotse huilebalk, die op zoek gaat naar het ware geloof, en onderweg het plan opvat om zich net als jezus te laten kruisigen. helaas besluit hij, als het puntje bij het paaltje komt, om daar toch maar van af te zien. hele lijdensweg voor niets geweest. `crucify me`(canvas) is het egodocument van een schotse huilebalk, die op zoek gaat naar het ware geloof, en onderweg het plan opvat om zich net als jezus te laten kruisigen. helaas besluit hij, als het puntje bij het paaltje komt, om daar toch maar van af te zien. hele lijdensweg voor niets geweest.
06-04-2007
tot hun ontzetting ontdekken de mannen van `top gear`(veronica) in de kofferbak van hun zojuist aangeschafte amerikaan een stinkend kledingstuk. oh, dear! tot hun ontzetting ontdekken de mannen van `top gear`(veronica) in de kofferbak van hun zojuist aangeschafte amerikaan een stinkend kledingstuk. oh, dear!
05-04-2007
behalve peter r. de vries zaten bij `pauw & witteman`(vara) ook nog een filosoof, een schrijver en een politicus aan tafel. en het zijn al zulke lange dagen voor peter... behalve peter r. de vries zaten bij `pauw & witteman`(vara) ook nog een filosoof, een schrijver en een politicus aan tafel. en het zijn al zulke lange dagen voor peter...
04-04-2007
gelukkig! didi is nog steeds blond... toch spannend wanneer je vrouw meedoet aan`lookinggood`(rtl4): hoe zal ze er uitzien? en misschien nog spannender (als ze ineens beeldschoon tevoorschijn komt): hoe zie jij er uit? gelukkig! didi is nog steeds blond... toch spannend wanneer je vrouw meedoet aan`lookinggood`(rtl4): hoe zal ze er uitzien? en misschien nog spannender (als ze ineens beeldschoon tevoorschijn komt): hoe zie jij er uit?
03-04-2007
"ik ben niet van de hofstadgroep, ik schiet geen mensen neer... ze willen me zwartmaken!" piet pfaff uit eindhoven heeft dan wel poep naar de burgemeester gegooid, omdat deze hem geen standplaats voor zijn woonwagen wil geven, maar bedreigd? "neu, ech nie!! "ik ben niet van de hofstadgroep, ik schiet geen mensen neer... ze willen me zwartmaken!" piet pfaff uit eindhoven heeft dan wel poep naar de burgemeester gegooid, omdat deze hem geen standplaats voor zijn woonwagen wil geven, maar bedreigd? "neu, ech nie!!
02-04-2007
een kut van chocola. `spuiten en slikken`(bnn) wenst u een zalig pasen. een kut van chocola. `spuiten en slikken`(bnn) wenst u een zalig pasen.
01-04-2007
het had een goede grap kunnen zijn: "op 1 april gaat de efteling weer open!". maar om 10 uur gingen inderdaad de hekken open, en stortte deze horde zich naar binnen. lachend, dat wel. het had een goede grap kunnen zijn: "op 1 april gaat de efteling weer open!". maar om 10 uur gingen inderdaad de hekken open, en stortte deze horde zich naar binnen. lachend, dat wel.
01-04-2007
ricky gervais bij `friday night with jonathan ross` (bbc one): zo moet de talkshow-hemel eruit zien... ricky gervais bij `friday night with jonathan ross` (bbc one): zo moet de talkshow-hemel eruit zien...
het lijstje van willemijn - Peter Jan Rens Late Night
eerste aflevering
- The Sopranos
Amour Fou, episode 37 (en de rest)
- Laat de Leeuw
Robert ten Brink en Paul de Leeuw gaan als Sint en Piet op bezoek in een bejaardenhuis en op een basisschool
- Oprah
Oprah's Favourite Things 2004, Tribute to Teachers
- NOS
debat tussen Fortuyn, Melkert, Dijkstal en Rosenmƶller na de gemeenteraadsverkiezingen op 6 maart 2002 - Footballer's Wives
alle afleveringen
- Studio Sport
Ronald de Boer huilt voor de camera van als Ajax wint van Grasshoppers
- Seinfeld
afl. The Comeback (en de rest)
- Big Brother 1
overgeblevenen Ruud en Willem zitten in bubbelbad in de tuin, terwijl te horen is dat publiek van buiten het hek schreeuwt dat Willem een verrader is
- 24
derde serie
- BBC
documentaire "Are you watching, Jimmy Hill?" - Nova
Charles Groenhuijsen interviewt Arjen Ederveen n.a.v. Nipkow Schijf voor '30 Minuten'
- Ali G.
Funkyzeit mit Bruno, afl. waarin Bruno als model weet door te dringen op de catwalk van Duitse modeontwerper
- Peter R. de Vries
afl. waarin malafide hovenier in de val wordt gelokt
- Tegenlicht
Felix Rottenberg ontvangt Geert Mak, Afshin Ellian en Kees Beekmans
- Jensen
aflevering met de 'Battle of the Bassies'
- Studio Sport
persconferentie van Louis van Gaal waarin hij vraagt: "Ben ik nou zo slim, of ben jij nou zo dom?"
- De Boodschappenbeurs
"Uw kat heeft, net als u, ook wel eens trek in een lekker tussendoortje"
- Lang Leve de Vereniging
Harmonie St. Michaƫl viert gala-avond met gastoptreden van operettester Marco Bakker ("Sorry voor de hoed")


het archief van willemijn
 • mei 2024
 • mei 2024
 • april 2024
 • maart 2024
 • februari 2024
 • januari 2024
 • december 2023
 • november 2023
 • oktober 2023
 • september 2023
 • augustus 2023
 • juli 2023
 • juni 2023
 • mei 2023
 • april 2023
 • maart 2023
 • februari 2023
 • januari 2023
 • december 2022
 • november 2022
 • oktober 2022
 • september 2022
 • augustus 2022
 • juli 2022
 • juni 2022
 • mei 2022
 • april 2022
 • maart 2022
 • februari 2022
 • januari 2022
 • december 2021
 • november 2021
 • oktober 2021
 • september 2021
 • augustus 2021
 • juli 2021
 • juni 2021
 • mei 2021
 • april 2021
 • maart 2021
 • februari 2021
 • januari 2021
 • december 2020
 • november 2020
 • oktober 2020
 • september 2020
 • augustus 2020
 • juli 2020
 • juni 2020
 • mei 2020
 • april 2020
 • maart 2020
 • februari 2020
 • januari 2020
 • december 2019
 • november 2019
 • oktober 2019
 • september 2019
 • augustus 2019
 • juli 2019
 • juni 2019
 • mei 2019
 • april 2019
 • maart 2019
 • februari 2019
 • januari 2019
 • december 2018
 • november 2018
 • oktober 2018
 • september 2018
 • augustus 2018
 • juli 2018
 • juni 2018
 • mei 2018
 • april 2018
 • maart 2018
 • februari 2018
 • januari 2018
 • december 2017
 • november 2017
 • oktober 2017
 • september 2017
 • augustus 2017
 • juli 2017
 • juni 2017
 • mei 2017
 • april 2017
 • maart 2017
 • februari 2017
 • januari 2017
 • december 2016
 • november 2016
 • oktober 2016
 • september 2016
 • augustus 2016
 • juli 2016
 • juni 2016
 • mei 2016
 • april 2016
 • maart 2016
 • februari 2016
 • januari 2016
 • december 2015
 • november 2015
 • oktober 2015
 • september 2015
 • augustus 2015
 • juli 2015
 • juni 2015
 • mei 2015
 • april 2015
 • maart 2015
 • februari 2015
 • januari 2015
 • december 2014
 • november 2014
 • oktober 2014
 • september 2014
 • augustus 2014
 • juli 2014
 • juni 2014
 • mei 2014
 • april 2014
 • maart 2014
 • februari 2014
 • januari 2014
 • december 2013
 • november 2013
 • oktober 2013
 • september 2013
 • augustus 2013
 • juli 2013
 • juni 2013
 • mei 2013
 • april 2013
 • maart 2013
 • februari 2013
 • januari 2013
 • december 2012
 • november 2012
 • oktober 2012
 • september 2012
 • augustus 2012
 • juli 2012
 • juni 2012
 • mei 2012
 • april 2012
 • maart 2012
 • februari 2012
 • januari 2012
 • december 2011
 • november 2011
 • oktober 2011
 • september 2011
 • augustus 2011
 • juli 2011
 • juni 2011
 • mei 2011
 • april 2011
 • maart 2011
 • februari 2011
 • januari 2011
 • december 2010
 • november 2010
 • oktober 2010
 • september 2010
 • augustus 2010
 • juni 2010
 • mei 2010
 • april 2010
 • maart 2010
 • februari 2010
 • januari 2010
 • december 2009
 • november 2009
 • oktober 2009
 • september 2009
 • augustus 2009
 • juli 2009
 • juni 2009
 • mei 2009
 • april 2009
 • maart 2009
 • februari 2009
 • januari 2009
 • december 2008
 • november 2008
 • oktober 2008
 • september 2008
 • augustus 2008
 • juli 2008
 • juni 2008
 • mei 2008
 • april 2008
 • maart 2008
 • februari 2008
 • januari 2008
 • december 2007
 • november 2007
 • oktober 2007
 • september 2007
 • augustus 2007
 • juli 2007
 • juni 2007
 • mei 2007
 • april 2007
 • maart 2007
 • februari 2007
 • januari 2007
 • december 2006
 • november 2006
 • oktober 2006
 • september 2006
 • augustus 2006
 • juli 2006
 • juni 2006
 • mei 2006
 • april 2006
 • maart 2006
 • februari 2006
 • januari 2006
 • december 2005
 • november 2005
 • oktober 2005
 • september 2005
 • augustus 2005
 • juli 2005
 • juni 2005
 • mei 2005
 • april 2005
 • maart 2005


 • zoeken bij willemijn
  het adres van willemijn