de tv van willemijn


29-04-2006
de gelukzalige glimlach op het gezicht van bob fonhof, voorzitter van het oranjecomite almere, is te danken aan het feit dat willem alexander hem had herkend van een bezoek aan soestdijk jaren geleden. (een half uur voor het koninklijk bezoek had bob naar eigen zeggen een hartslag van 200)
28-04-2006
het leven van rob en marja is enorm opgeknapt door hun deelname aan `schatjes`(eo). niet alleen zijn hun kinderen beter te hanteren, ook hebben ze het samen gezelliger, getuige deze uitgelaten klapspelletjes op de bowlingbaan.
28-04-2006
"...een lieve buurvrouw waar je chocola gaat halen, iemand die bovenaan je lijstje staat voor sinte maarten" ali b. beschrijft bij `pauls punt`(vara) wat hij zag toen hij naar beatrix keek, vorig jaar in almere, vlak voordat hij op de koningin afstapte voor zijn legendarische omhelzing.
25-04-2006
euforisch is dawn uit `een plek onder de zon`(rtl4) wanneer ze haar baan heeft opgezegd. dat ze daarmee de kansen op een hypotheek voor haar droomhuis in barcelona heeft vergooid, dringt op dit moment nog niet helemaal tot haar door...
24-04-2006
het is pas april, maar het dieptepunt qua wk-humor is reeds bereikt.
23-04-2006
even dachten we dat het de echte inge de bruijn was in `in het spoor van de peking express`(net5), maar toen we haar na een theeceremonie "jammie de bammie" hoorden roepen, wisten we dat het toch paul groot was.
22-04-2006
mart smeets bewaart al zijn accreditatiekaarten op een prikbord, zo was te zien in 'live op visite bij' (eo). aandoenlijk? heel even, want al snel kwam mart zelf ook weer in beeld.
21-04-2006
het is lente!
20-04-2006
als hij in beeld verschijnt weet je zeker wat je als kijker kan verwachten, hij stelt nooit teleur. david hazelhof is eigenlijk een soort kwaliteitskeurmerk.
18-04-2006
sybrand niessen neemt nog gauw even een flinke hap appeltaart voor hij weer als `tv makelaar`(rtl4) op huizenjacht moet....
17-04-2006
de makers van `spuiten en slikken`(bnn) zijn niet bang uitgevallen. maar alle sex- en drugs experimenten van de heren verslaggevers vallen qua stoerheid zwaar in het niet bij de bekentenis van sophie hilbrand vanavond dat ze ooit masturberend was betrapt door een huisgenootje.
16-04-2006
maria sobolevski hoort voor het eerst sinds jaren weer chopin. in een aangrijpende reportage van `netwerk`(kro) over straatarme ouderen in moldavie was te zien hoe de 87-jarige maria, die de goelag heeft overleefd en haar hele leven heeft gewerkt als universitair docent, de laatste jaren van haar leven in totale armoede en eenzaamheid moet slijten. de stichting dorcas brengt haar af en toe wat geld, aandacht en soms dus een cd. www.adoptagranny.nl
15-04-2006
de begrafenis van reve kreeg de reportage die het verdiende, uitgezonden bij `nova`(nps/vara) en gemaakt door tonko dop. nederlandse schrijvers waren er niet, maar gelukkig was herman finkers er wel. op weg naar de mis sprak hij de prachtige woorden: "ik heb altijd gezegd: als gerard reve begraven wordt wil ik erbij zijn. en dan merk ik na afloop wel waarom." vandaag werd ook afscheid genomen van dennis bergkamp, die op highbury zijn laatste thuiswedstrijd voor arsenal speelde. ook hier waren weinig nederlandse schrijvers. wel had een groot deel van de supporters zich special voor hem in oranje gehuld.
14-04-2006
hoog tijd voor guus hiddink om aan zijn russisch te gaan werken...
14-04-2006
evert santegoeds vertelde vanavond in `entertainment live`(talpa) dat hij een keer met katja in amerika was geweest ("...en dat kan niet iedereen zeggen"). dat we niet vergeten dat hij heus niet zomaar iemand is!
12-04-2006
de advocaten van de ahold-top zijn vol vertrouwen over de goede afloop: "strafrechtelijk is er niks aan de hand. het is een hype". ze zijn minder te spreken over wat hun clienten allemaal wordt aangedaan, want "zo ga je niet met mensen om". treurig genoeg zijn de heren verdachten zelf deze strategie inmiddels met de waarheid gaan verwarren...
11-04-2006
het besef dat hij de slaapkamer deelt met een oogverblindende beauty dringt ineens in alle hevigheid door tot deze arme nerd (die voor de zekerheid zijn bril ophoudt in bed...)
10-04-2006
je ziet aan frits dat hij hier elke avond weer naar uitkijkt: de hapjes aan het eind van de uitzending. een mens moet zich ergens aan vastklampen toch?
09-04-2006
"zeg henk, is dit jouw huis hier op de foto?" "ja roeland, dat is mijn huis. " "goh, dat is ook wat..." "nou he, en ik hoop echt dat jij ontdekt wat hier in 1673 is gebeurd" "ik ga mijn best doen henk!" "ik ben benieuwd" echt spannend zal `de zoektocht`(avro) waarschijnlijk pas worden wanneer het over kijkers gaat.
08-04-2006
"ik wil nog veel lachen met papa" had het 9-jarige dochtertje van de doodzieke vader op haar bord geschreven. en dat lukte vanavond bij `mooi!weerdeleeuw`(vara). zelfs toen paul `blijf bij mij` voor ze zong, bleven ze lachen. alleen moesten alle andere mensen - in de studio en thuis - toen even heel veel huilen.
07-04-2006
even een waarschuwing van rtl7 kort voor het weekend: `sport levensgevaarlijk!`
06-04-2006
dikke muis werd vandaag 27 jaar en is daarmee waarschijnlijk de oudste kat van nederland. `hart van nederland`(sbs) was van de partij.
05-04-2006
"mark, je weet, ik ben ook van de vvd... maar wat heeft dit allemaal te betekenen?" rita verdonk koos de bouwrai voor haar eerste aanval, mark rutte reageerde in `boulevard`(rtl4). eerste tussenstand: 1 - 0 voor mark.
04-04-2006
henk en frits moesten erg denken aan jamie cullum en michael bubble, maar wij zagen bij het optreden van jeroen van der boom in `barend & van dorp`(talpa) toch vooral een mix van edwin rutten("zaidoebediedai..") en eddy keur.
03-04-2006
om `back in luv`(rtl5) te kunnen financieren was het blijkbaar nodig om josee hoebee op te offeren: zij werd zonder genade overgeleverd aan de gretige klauwen van de scheveningse slager robert schoemacher. (patty en marga stonden intussen steeds stiekem ergens om een hoekje te gieren van het lachen...)
02-04-2006
erik van muiswinkel was weer enorm op dreef vanavond bij `studio voetbal` (nos)
02-04-2006
vergeet astrologie, numerologie en tarot! tijdens `nachtsuite`(rtl7) kon je je naam sms`en om uit te vinden wat je ondeugende naam is. tip van christine van der horst: "ook leuk om de naam van je vrienden, je partner of je baas te sturen!"
01-04-2006
zou ruud lubbers weten dat hij in een promo zit voor `temptation island`(veronica)? en zou de doelgroep weten wie ruud lubbers is?
het lijstje van willemijn - Peter Jan Rens Late Night
eerste aflevering
- The Sopranos
Amour Fou, episode 37 (en de rest)
- Laat de Leeuw
Robert ten Brink en Paul de Leeuw gaan als Sint en Piet op bezoek in een bejaardenhuis en op een basisschool
- Oprah
Oprah's Favourite Things 2004, Tribute to Teachers
- NOS
debat tussen Fortuyn, Melkert, Dijkstal en Rosenmƶller na de gemeenteraadsverkiezingen op 6 maart 2002 - Footballer's Wives
alle afleveringen
- Studio Sport
Ronald de Boer huilt voor de camera van als Ajax wint van Grasshoppers
- Seinfeld
afl. The Comeback (en de rest)
- Big Brother 1
overgeblevenen Ruud en Willem zitten in bubbelbad in de tuin, terwijl te horen is dat publiek van buiten het hek schreeuwt dat Willem een verrader is
- 24
derde serie
- BBC
documentaire "Are you watching, Jimmy Hill?" - Nova
Charles Groenhuijsen interviewt Arjen Ederveen n.a.v. Nipkow Schijf voor '30 Minuten'
- Ali G.
Funkyzeit mit Bruno, afl. waarin Bruno als model weet door te dringen op de catwalk van Duitse modeontwerper
- Peter R. de Vries
afl. waarin malafide hovenier in de val wordt gelokt
- Tegenlicht
Felix Rottenberg ontvangt Geert Mak, Afshin Ellian en Kees Beekmans
- Jensen
aflevering met de 'Battle of the Bassies'
- Studio Sport
persconferentie van Louis van Gaal waarin hij vraagt: "Ben ik nou zo slim, of ben jij nou zo dom?"
- De Boodschappenbeurs
"Uw kat heeft, net als u, ook wel eens trek in een lekker tussendoortje"
- Lang Leve de Vereniging
Harmonie St. Michaƫl viert gala-avond met gastoptreden van operettester Marco Bakker ("Sorry voor de hoed")


zoeken bij willemijn
het adres van willemijn